Budapesti Hotelek
ACHAT Premium Hotel Budapest
szobák:70€-tól
 
Olcsó budapesti szálláshelyek
Passzió Panzió
szobák:29€-tól
Boulevard City-Panzio és Apartmanok
szobák:36€-tól
 
Balatoni Hotelek
Prémium Hotel Panoráma**** Siófok
szobák:70€-tól
Palace Hotel Hévíz
szobák:55€-tól
 
Spa & Wellness Hotelek
Hotel Silver ****superior Hajdúszoboszló
szobák:78€-tól
Saliris Resort Spa & Conference Hotel
szobák:68€-tól
Hotel Silver ****superior Hajdúszoboszló
szobák:78€-tól
Hotel Silver ****superior Hajdúszoboszló
szobák:78€-tól
Mesés Shiraz Wellness & Tréning Hotel****superior
szobák:95€-tól
Corvus Hotel Bük
szobák:60€-tól
 
Hunguest Hotelek
HUNGUEST Hotel Répce Gold
szobák:66€-tól
 
Danubius Hotelek
Danubius Hotel Flamenco
szobák:68€-tól
 
 
Szállásfoglaláshoz állítsa be preferenciáit és nyomja meg a "Keresés" gombot.
Kérdése van?
Város
...
Érk.
...
Kat.
Táv.
...

Budapesti események, rendezvények

Tizenkét jelentős szabadtéri esemény

 

Budapest időjárása októbertől márciusig nem igazán alkalmas szabadtéri rendezvényekre. Ilyenkor a nagyobb események zárt helyen zajlanak, kivétel ez alól a Vörösmarty téri  karácsonyi vásár és a szilveszteri mulatság, amikor Budapest népe az utcán tolong és kevés kivétellel papírtrombitát fúj, és álarcban kiabál. Ilyenkor hagyományosan a föld felett is át lehet menni a Rákóczi út és a Nagykörút nagy forgalmú sarkán, ahol év közben ez szigorúan tilos.

Ünnepi- Könyvhét - június első hétvégéje. 1927 óta csaknem minden évben megrendezték a Könyvhetet, az új magyar irodalom ünnepét - a Bazilika körül állítja fel standjait minden valamire való kiadó. A csütörtöktől hétfőig tartó eseményen a szerzők dedikálják új könyveiket, a színpadon műsor zajlik. Külföldinek is érdemes megnéznie, az idegen nyelvű kiadók is mindig ott vannak. A Könyvhét a város más pontjain is zajlik: a Vörösmarty téren, a Liszt Ferenc téren, a Ráday utcában, másutt is.

Hídünnep - A Lánchíd születésének 150. évfordulóján, 1999-ben rendezték meg először. Egész nap csak a gyalogosoké volt a híd, a két végénél mutatványosok, zenekarok, árusok szórakoztatták a budapestieket.

Nyár a Lánchídon - hét hétvégén keresztül a lezárt Lánchídon zajló rendezvénysorozat, kulturális, szórakoztató programokkal, kirakodó vásárral.

Kapcsolat koncert - június utolsó vasárnapja. A legnagyobb magyar távközlési vállalat által szponzorált hagyományos ingyenes nagy popkoncert a Városliget melletti Felvonulási téren. Mindig első osztályú világsztár a fő vendég.

'Budapesti Búcsú' - június utolsó hétvégéje. E fesztivál neve magyarul két jelentésű, nem is lehet lefordítani. Egyrészt jelenti a katolikus szentek neve napján a templomok körül rendezett karnevált. Másik jelentése: 'elbúcsúzás', mert az első ilyen fesztivált a főváros a fölötti örömében rendezte 1991 nyarán az utolsó megszálló orosz katona is elhagyta Magyarországot. Koncertek, filmvetítések a város több pontján.

Sziget Fesztivál -augusztus első hetében. A földkerekség legnagyobb évente megrendezett szabadtéri zenei fesztiválja, sok száz programmal, az észak-budapesti Óbudai szigeten. A több tízezer látogató egy része sátorban, a helyszínen lakik. Sok kísérőprogram: irodalom, színház, melegek, emberi jogok, zöld mozgalmak, stb. Ezen a héten Budapest teljesen átalakul, megsokszorozódik a hátizsákos fiatal turisták száma.

Az Alkotmány ünnepe - augusztus 19-20. A nyár végének hagyományos, sok száz éves ünnepe (eredetileg az 'új kenyér ünnepe') Víziparádé, vízi koncert, mindenféle nagyszabású esemény, melynek csúcspontja a Gellért-hegyről és vízről fellőtt tűzijáték, 20-án este. Ezen a hétvégén zajlik a Várban a 'Mesterségek Ünnepe' program is, ahová az egész országból érkeznek mesteremberek, és a helyszínen mutatják be, hogy dolgoznak. (Gyertyaöntőtől patkolókovácsig.)

Budapest Parade - augusztus 26. A nagy európai karneváli túra állomása. Kamionok felvonulása, a város közepétől a Városligetig. A sajátos budapesti íz: az idősek megrökönyödése.

Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál - szeptember második hétvégéje. A Várban rendezett hagyományos fesztivál nem csak a 150-nél is több bornak és pezsgőnek, hanem a gasztronómiának is ünnepe. Mindent meg lehet kóstolni a helyszínen. Evés, zene, tánc, karnevál. Gyerekeknek is jó program.

Zsidó Fesztivál - a zsidó újév idején. Klasszikus- és világzenei események, könyvprogramok a nagy zsinagóga közelében, csak részben szabad téren.

Budapest Maraton - október első vasárnapja. A sok városi futóverseny legrangosabbika. A város már előtte megtelik egészséges, kisportolt férfiakkal és nőkkel, akik kifejezetten ezért utaznak ide. A város ilyenkor három részre szakad: akik drukkolnak, akik dühöngenek, mert dugóba kerültek, s akik elmenekültek.

Szilveszter - december 31/január 1. Valaha az emberek az egyetlen tévéműsort nézték, aztán az első munkanapon elmondták egymásnak, hogy milyen pocsék volt a kabaré. Ma sok televízió van, és az emberek inkább elmennek otthonról. Gyakran másnap is összejönnek barátaikkal, és jó magyar hagyomány szerint lencselevest esznek.